• visionwedding

簡約文青風的HK Pre-Wedding Photo

其實簡簡單單影一輯HK Pre-Wedding,一天裡不用趕去太多地方,拍輯出黎嘅相片會更好的喔。 緊記~量不是重點 現在拍攝Pre-Wedding,和幾年前嘅情況已經好唔同,不會一天內走4-5個地點拍攝,不會一日換4-5套衫。

原因是,數量多是沒有用的喔,去嘅地點數量多,車程時間就一定會多,

相對拍攝時間會少左,拍攝方式就只有倒模式才能應付這麼多個地點和太多嘅服裝。

而服裝數量也不是量多就好,最緊要的是服裝靚唔靚,襯唔襯您自己

靚嘅衫,又何妨著耐啲時間影多啲,唔夠靚嘅,讓您換多幾套都不太大意義。


還有喔,新人們並唔係專業嘅Model,去到唔同嘅環境拍攝Pre-Wedding Photo,其實大家都需要點時間習慣和Warm Up,攝影師又可以多啲時間思考一啲新構圖新想法。

所以太匆忙的行程,和簡單些嘅行程,我們覺得後者會更適合少面對鏡頭嘅您


看看今次的HK Pre-Wedding作品,這是我們6小時的拍攝套餐

今次客人揀選了一間隱世Cafe Shop和城門水塘為拍攝點。

到Cafe拍攝當然最適合配襯便服喔,用心準備一套便服是非常非常重要的。


© 2020 by Vision Wedding.